Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 08.05.2024, 12:29

Сновський ліцей №3

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

/Files/images/Д ЗД3.JPG

В майбутнє – здоровими!

Для будь-якої людини здоров`я – це найцінніший дар даний природою. Офіційний відлік День здоров`я веде від 1948 року. Щороку, у цей день відбуваються різноманітні заходи, фахівці проводять лекції, семінари.

Центральною бібліотекою і бібліотекою гімназії для старшокласників Сновської гімназії (класний керівник Талаш Т.В.) проведено урок-роздум «В майбутнє – здоровими!».

Учнів ознайомили з історією свята, розповіли про основні складові здорового способу життя сучасного підлітка та запропонували гру-вікторину, в ході якої:

І завдання – «Я здоров`я бережу, сам собі допоможу»

ІІ завдання – «Доповни прислів`я»

ІІІ завдання – гра «Анаграма»

ІV завдання – «Книгу прочитаєш – про здоров`я все пізнаєш»

V завдання – «Карта здоров`я», де учням потрібно було створити із запропонованих матеріалів плакат, що пропагує здоровий спосіб життя та презентувати свою роботу.

У підсумку команди отримали однакову кількість балів і перемогла «дружба».

Кохання нам прикрашує життя

Напередодні Дня зако/Files/images/ДеньЗак1.JPGханих старшокласники Сновської гімназії мали чудову нагоду помандрувати країною любові, поблукати вулицями щастя.

Для них бібліотекарі гімназії та ЦБ підготували літературний акорд «Забриніли струни у душі моїй». Учасники заходу належно пройшли через ряд випробувань і довели, що в гімназії навчаються справжні леді та джентльмени.

Учні брали участь у конкурсах «Упізнай пару», «Акторська майстерність», «Валентинка», «Подаруй серце», «Інтелектуальний поєдинок», «Комплімент на швидкість».

Про традиції святкування Дня закоханих, які прийшли до нас не так давно, але здобули належне місце серед улюблених свят, ознайомила учнів презентація «Традиції святкування Дня св. Валентина».

У гімназії для молоді діє виставка-інсталяція «Хто не кохав - не жив на цій землі».

/Files/images/ДсвВал3.JPG/Files/images/ДсвВал2.JPG

СНІД – людство під загрозою!

/Files/images/Снід гл 2.JPG

«Скільки б про СНІД не писали і не говорили, чомусь кожен з нас вважає, що ця хвороба існує деінде, тільки не поруч – не в моєму місті, не в моїй області, не в моїй країні...»

Цими словами розпочали бібліотекарі Сновської ЦБ і гімназії актуальний діалог «Молодь проти СНІДу» з учнями 5-А Сновської гімназії до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Старшокласники прослухали сумну статистику захворювання в Україні, області та у Сновському районі. Дізналися про особливості перебігу, клінічні прояви та стадії ВІЛ/СНІДу. Бібліотекарі підготували для учнів інформаційні пам`ятки-застереження «Не дай СНІДу шанс». Як підсумок проведена вправа-вікторина «Міфи і факти про ВІЛ/СНІД».

 З 01 по 31 жовтня 2019 року в бібліотеці гімназії проходить

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

«Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

 

План проведення

Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

«Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

 

Дата

 

Захід

Класи

 

01 по 31.10

 

Виставка літератури «Книжкова мозаїка»

 

 

1-7 кл.

 

02.10

 

Поличка «Коли зроблено уроки»

 

 

5 кл.

07.10

День бібліотворчості

«Читаємо, малюємо, граємо»

Батьки, вчителі, учні

 

09.10

11.10

Бесіди:

-«Як виховати творчого читача ?»;

- «Діти, книга, бібліотека»

 

Вчителі

батьки

15.10

Круглий стіл «Шкільна бібліотека – територія виховання та соціалізації учнів»

Шкільні бібліотекарі

 

16.10

 

Смайл-опитування: «Чи є майбутнє у книжок та бібліотек?»

 

 

1-7 кл.

 

21.10

 

Фотоконкурс «Я і моя улюблена книжка»

 

 

3-5 кл.

 

23.10

 

Конкурс малюнків «Бібліотека очима дітей»

 

 

1-2 кл.

31.10

Підведення підсумків місячника.

Нагородження переможців.

1-7кл.

 

Кобзарева струна не вимрає

     У кожного народу свої святині й геніальні особистості. Українці з гордістю вимовляють, пам`ятають і шанують великого Кобзаря - Т.Г.Шевченка - поета, художника, мислителя, пророка. В ці березневі дні у бібліотеці гімназії діє виставка-панорама "Кобзарева струна не вимрає".

Для учнів 5А був проведений цікавий захід - літературний лабіринт "Геній правди і свободи".

Дві команди, що брали участь у конкурсах:

- "Бліц-турнір" ("Розшифруй дату", "Шевченко-художник","Цікавинки" );

- "Антивірус";

- "Кросворд за хвилину";

- "Пазл";

- "Упізнай героя";

- "Твори Шевченка в ребусах", показали гарні знання з біографії та творчості поета. Нагородою став солодкий приз.

100-річчя бою під Крутами

До Дня пам`яті героїв Крут та 100-річчя бою під  Крутами/Files/images/7 Крути.JPG був проведений урок історичної правди «Герої Крут для нащадків взірець» для учнів гімназії (5 класи).

В ході уроку старшокласники переглянули відео «Герої Крут - наша слава, наша історія».

Учнів ознайомила з матеріалами історично-тематичної композиції «Крути – символ українського патріотизму» бібліотекар Артеменко І.В.

 

 

 Урок – реквієм «Від Героїв Крут до Героїв Небесної Сотні».

/Files/images/крути 3 (1).JPGДата 29 січня 1918 р. ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для багатьох поколінь борців за свободу та незалежність.

Бібліотекар розповів про хід бою, під Крутами, який фактично безперервно тривав цілий день. 28 студентів були захоплені в полон та закатовані. 19 березня 1918 року в Києві відбувся їх урочистий похорон на Аскольдовій горі. Відеопрезентація «Герої Крут» продовжила захід. Науковий співробітник Донченко Ю.В. доповнив розповідь історичними фактами.

/Files/images/5 Соборність.JPGУ ХХ ст. українці тричі намагалися вибороти незалежність. Одна з таких спроб – це незабутня подія, яка 99 років тому - 22 січня 1919 року відбулася на Софіївській площі – проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР.

До Дня Соборності України в гімназії функціонує виставка-хроніка «Соборність України: історія і сьогодення». Матеріали представлені на виставці розкривають історичні факти, що передували Акту Злуки.

На урок історичної правди «Соборність – це єдність наших земель» були запрошені старшокласники  гімназії. В ході уроку учні прослухали історичну довідку наукового співробітника Донченко Ю.В., переглянули слайд-презентацію «На шляху до свободи та незалежності». Бібліотекарі розповіли про ті вікопомні історичні події далекого 1919, що заклали підґрунтя для відродження незалежної, соборної, демократичної України та зробили акцент, що територіальна цілісність , скріплена кров`ю мільйонів, навіки залишатиметься непорушною. Лише в єдності сила народу.

 

"Герої живуть поруч"

В рамках патріотичних читань "ГЕРОЇ ЖИВУТЬ ПОРУЧ", приурочених до Дня захисника України та Дня українського козацтва, в бібліотеці гімназії проведено ряд заходів.

Учні 4А класу зібралися на урок мужності . Уважно слухали  діти розповідь бібліотекаря про Юрія Костюченка, командира танка, який загинув 4 жовтня 2014 року в ході боїв за аеропорт міста Донецьк, Олексія Трифонова, Євгена Кучера, Олексія Липка, Олексія Мягкого та інших земляків-учасників антитеррористичної операції на Сході країни. А Ліза Кайнога розповіла однокласникам про свого батька Валентина Кайногу, учасника АТО. В кінці заходу присутні ознайомилися з матеріалами виставки "На варті миру в Україні".

 

 

"14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі", - так  біліотекар розпочала літературну подорож "До козацької держави"  для учнів 5Б класу. З цікавістю , переглянули діти документальний фільм "Козаки. Запоріжзька Січ" і ознайомилися з книжками, представленими на тематичній полиці "Слава козацтва в його ватажках".

«Уявіть собі, що ви переселилися на кілька століть назад, опинившись серед заплави Дніпра, на славнозвісному острові Хортиця. У козацькому колі для вас влаштували змагання ерудитів»,  –  так запросила бібліотекар учнів 7 класу до участі у вікторині «Дух козацтва - український дух». Учні продемонстрували знання  побуту, озброєння, битв запорозьких козаків, згадали козацьких отаманів – героїв українських легенд, відповіли на багато інших запитань. Переможці вікторини Воробей Роман, Паїн Роман, Раковець Дарина, Грищенко Ельвіра, Талаш Антон отримали книги в дарунок.

 
В день 157-ї річниці від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка бібліотекарі центральної бібліотеки, біліотекар гімназії зустрілись зі старшокласниками районної гімназії, щоб вшанувати його пам`ять разом. Про життєвий і творчий шлях Кобзаря говорили бібліотекарі, розкриваючи велич і безсмертя українського поета, світового генія, неперевершеного майстра слова. Учні читали вірші Тараса Шевченка, які не втратили свою актуальність і сьогодні,
 взяли участь

 у літературній вікторині "Сила і велич Шевченка", зробили віртуальну подорож за допомогою електронної презентації 

"Чернігівськими шляхами Кобзаря".




 

 

 

 Увага! Акція!

В гімназії проводиться Акція,,Подаруй бібліотеці КНИГУ
Бібліотека з щирою вдячністю прийме від усіх бажаючих дарунок книги
Не викинь книжку на смітник !
Її віддай в бібліотеку.
Бо книга - скарб,у ній для тебе
Думок і висловів квітник.
У ній поета віршів море,
кохання, радість, смуток, біль...
Ти дурно книгу не марнуй -
бібліотеці подаруй!
 
освітній портал ПедПреса Гімназія Вконтакті

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz